Evenementen en tentoonstellingen

Het Heilig Hartinstituut is een site waar het erfgoed leeft.  Er wordt een waaier aan erfgoedactiviteiten aangeboden.  Groepen zijn welkom voor bezoeken met gids aan het beschermde Helleputtegebouw of de Boodschapkapel en rondleidingen.  Er is een specifiek aanbod voor kinderen en jongeren in klasverband.  Op Erfgoeddag en Open Monumentendag komt het rijke erfgoed tot leven met tentoonstellingen, rondleidingen, reenactments … 

Beschermd erfgoed

Sedert 1994 zijn het imposante Helleputtegebouw en de buitenaanleg beschermd.  Ze zijn typische voorbeelden van de schoolarchitectuur pakweg 125 jaar geleden.  De Boodschapkapel vindt u in het beschermde Van Reethgebouw, een modernistische uitbreiding van de jaren 1930.  Drie Belgische kunstenaars realiseerden er een totaalproject van internationaal niveau.  De restauratie van deze adembenemende ruimte en van het Stevensorgel werd in 2010 voltooid. Hier vinden regelmatig concerten plaats (cfr. agenda). 

Rondleidingen

Diverse rondleidingen met gids zijn mogelijk voor groepen vanaf 15 personen. Voor meer informatie, klik hier.  Mogelijke rondleidingen zijn: 

  • ‘Beschermd’: neogotiek en modernisme op de campus

  • ‘Brooswandeling’

  • ‘Boodschapkapel ‘full option’

  • ‘Erfgoed achter de schermen: bezoek aan de depots’

  • ‘Oorlog op de site’

Workshops

Diverse prikkelende activiteiten worden aangeboden in klasverband.  Ze gaan van een speelse kennismaking met erfgoed tot een creatieve workshop. Voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. Gratis met de klas naar onze locatie? Dat kan dankzij DynamoOPWEG. Klik hier voor meer informatie. 

Verhuur accomodatie

De Boodschapkapel vormt het gedroomde kader voor concerten en kunstzinnige voorstellingen Ze biedt plaats aan 750 personen.  De feestzaal, naar een ontwerp van Victor Broos is technisch helemaal up-to-date en ademt de sfeer van een filmzaal uit de jaren 1950. De zaal kan gecompartimenteerd worden en biedt plaats tot 900 personen.  U kunt op de campus ook terecht voor vergaderlokalen, cateringruimtes en zalen van verschillende capaciteit (10, 25, 80, 100 personen).  Klik hier voor meer info en reservatie Boodschapkapel tel.  016 399 306 of zr Marie-Thérèse Smal 016 406 180. Klik hier voor meer info en reservatie van de feestzaal en de vergaderlokalen, of tel. 016 399 052.