IMG_1756.JPG
scan0001 (2).jpg
De nacht_campagnebeeld.jpg
Wanneer je samen jong bent geweest,dan kan je elkander volledig vertrouwen, want dan ken je elkanders onschuldig begin.' Loeki Zvonik

Wanneer je samen jong bent geweest,dan kan je elkander volledig vertrouwen, want dan ken je elkanders onschuldig begin.'
Loeki Zvonik

4.jpg
logo_slimerfgoed.jpg
Ergoedlogo-01.png
Campagnebeeld_blog.png
Tapijtschool1.jpg.png
Tapijt.png
P1000259.JPG
 
20180411_195553.jpg
20180509_093008.jpg
 
Fakkeltocht foto.jpg
Fakkeltocht 96 (c)beaborgers.jpg
 
 
PlaygroundCircles-15nov-11.jpg
 
PlaygroundCircles-15nov-22.jpg
 
PlaygroundCircles-15nov-19.jpg
IMG_2103_for_web.jpg
IMG_2120.JPG

Save the date! Erfgoeddag 2021

Op zondag 25 april 2021 staat Erfgoeddag in het teken van het thema ‘Onderwijs’. Een school heeft haar wortels in het verleden. Haar erfgoed biedt tal van mogelijkheden om maatschappelijke uitdagingen met betrekking tot inclusie, gender, diversiteit … aan te gaan. Scholen zijn zich in toenemende mate bewust van die rijke grondstof. Ze dragen er beter zorg voor en gaan er collectief mee aan de slag.

Bij Cultureel erfgoed annuntiaten Heverlee gaan die dag scholen uit hun dak voor erfgoed. Zestig Vlaamse scholen en een scholengroep gingen op zoek naar hun roots, eigen DNA en datgene wat hen verbindt. Zij tonen op Erfgoeddag 2021 hiervan trots de resultaten in “Tussen eigen roots en gezamenlijk project”. In het Heilig Hartinstituut wordt het project slimerfgoed voorgesteld. De resultaten van enkele nieuwe proeftuinen zullen worden gedeeld via lezingen enz. De zorg voor het onderwijserfgoed maar ook vernieuwende vormen van lesgeven met schoolerfgoed komen toekomstgericht aan bod.

Erfgoeddag 2020

Op zaterdag 25 april en zondag 26 april 2020 viert Erfgoeddag zijn 20ste verjaardag.

Speciaal voor deze feesteditie draagt Erfgoeddag als thema 'De Nacht'. Want de nacht betovert en staat synoniem voor verbeelding.

Benieuwd naar ons programma? Hou onze website in de gaten of schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief!

Oud-Leerlingendag HHH 2019

12.10.2019

Op zaterdag 12 oktober 2019 worden de oud-leerlingen van het HHH uitgenodigd om nog eens naar school te komen en bij te praten met hun gewezen klasgenoten.

Wie 10, 25 of 50 jaar geleden afstudeerde, mag zich zaterdag verheugen op een warm weerzien. Op het programma staan o.a. een receptie, een optreden in de Boodschapkapel, een rondleiding en een kaas- en wijnfestijn.

Ben jij al een tijdje afgestudeerd en twijfel je of de school jouw adresgegevens heeft, neem dan contact op met het HHH via 016 39 91 41.

Project Slimerfgoed.be

13.09.2019 Startsessie ¨Proeftuin 1

10-11.10.2019 Proeftuin 1

10.01.2020 Startsessie Proeftuin 2

In uitvoering van het Cultureelerfgoeddecreet heeft de aftredende Vlaamse minister van Cultuur, Sven Gatz, in juli de principiële beslissing genomen om het project Slimerfgoed.be: proeftuinen en participatief platform voor schoolerfgoed te ondersteunen. Cultureel Erfgoed annuntiaten Heverlee en partners zijn hier meteen mee aan de slag gegaan in de vorm van 4 proeftuinen en een platform.

Meer informatie vind je hier.

Erfgoeddag 2019

28.04.2019

Erfgoeddag 2019 staat in het teken van het cultureel erfgoed van en over vakmanschap, ambachten en vakmensen in Vlaanderen. Musea, bibliotheken en archieven bewaren immers tal van archiefstukken,
afbeeldingen en objecten die de werking, de rol en de impact van die organisaties en vaklui in het verleden duidelijk maken.

Cultureel erfgoed annuntiaten Heverlee (i.s.m. het Leuvens Historisch Genootschap, het Leo XIII-seminarie, Mijn Leuven, KADOC en het Erfgoedlabo) komt dan voor het eerst naar buiten met haar pas ontsloten textielcollectie. Oud-leerling en masterstudent Kunstwetenschappen vertelt je over haar passie voor het tapijtweten

We nodigen je dan ook van harte uit om te komen kennismaken met onze rijke collectie aan kartons en textiel, met de techniek van het weven en het behoud van deze collectie. Kom ook ontdekken hoe dit historische ambacht een hedendaagse invulling krijgt!
Kids welkom!

Ons aanbod:

  • Doorlopend geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur

  • Gratis toegang en gratis ruime bezoekersparking

  • Expo over de Tapijtschool en over het weefambacht

  • Collectie ontwerptekeningen en unieke archiefstukken

  • Demo weeftechnieken

  • Workshop weeftechnieken voor de kids

Dag van de Zorg

17.03.2019

Op zondag 17 maart 2019 kan je voor de 8ste keer een kijkje nemen achter de schermen van organisaties uit de zorg- en/of welzijnssector. Ook et Woon- en Zorgcentrum op onze campus zet die dag haar deuren open. Als campuspartner verzorgt Cultureel Erfgoed Annuntiaten Heverlee in de namiddag rondleidingen op de site en in de Boodschapkapel.
Afspraak aan onze infostand in het Woon- en Zorgcentrum van 10 tot 17 uur!

 

Fakkeltocht voor Vrede

16.11.2018

Een 100-tal mensen kwamen opdagen om vrede en verdraagzaamheid een warm hart toe te dragen.

De toespraken bevestigden dat vrede en verdraagzaamheid van elke religie zijn.

De optocht naar het Engels kerkhof was rondom beklijvend.

Dank aan alle deelnemers en aan het team van Parcum, de Vredesbewegingen en Stad Leuven om van dit evenement een mooi en sereen moment te maken.

Klik hier voor meer informatie

Netwerkdag project Playground Circles

15.11.2018

Op donderdag 15 november 2018 ging het erfgoedproject Playground Circles van start in het Heilig Hartinstituut. De heraanleg van de beschermde speelplaats wordt gedurende een jaar de  plek voor een geanimeerd debat.

Het erfgoedproject brengt leerlingen van verschillende graden en richtingen samen met andere gebruikers en stakeholders op de campus, zoals bvb de bewoners van het plaatselijke Woon- en Zorgcentrum en de zusters. Ze krijgen uitleg van experten erfgoed, architectuur en ontwerp, inclusie enzovoort en debatteren rond een aantal stellingen.

In de loop van het jaar zetten de leerlingen dan actielijnen uit rond het thema. Dit alles moet uitmonden in een tweede grootschaliger event en een  gedragen visie voor de speelplaats.

Dit project is een initiatief van vzw Cultureel erfgoed annuntiaten Heverlee i.s.m. de secundaire school van het Heilig Hartinstituut met de steun van de provincie Vlaams-Brabant.

Arenberg Festival: familiewandeling met doe- en zoektocht

Première op 20 en 21.10.2018

Heel wat wandelaars en zelfs het mooie weer waren van de partij.

Het wandelboekje met leuke opdrachten en weetjes werden door klein en groot gesmaakt!

Deze wandeling maakt voortaan deel uit van ons permanente wandelaanbod.

Klik hier voor meer informatie

Dank aan wandelclub WSP en KU[N]ST Leuven voor de fijne samenwerking!